Ímé a szűz fogan méhében és szül fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Máté 1:23)

Kezdő lap

A Salome Érzőszív Alapítvány szeretettel köszönti a látogatókat!

AZ ALAPÍTVÁNY BEMUTATÁSA

Szeretettel köszöntünk mindenkit, aki a SALOME ÉRZŐSZÍV ALAPÍTVÁNY honlapját olvassa. Alapítványunk egy 2 éves kislányról (Salome) kapta a nevét. Az ő képét láthatják kedves olvasóink. Én, Gürtler Tibor apaként és alapítóként, az alapítvány elnökeként büszke vagyok kislányomra. Az ő emlékére hoztuk létre alapítványunkat. 2005. 12. 15-én váratlan esemény történt családunkban, amit azóta sem felejtünk el feleségemmel és gyerekünkkel. Kislányunkat egy vírus támadta meg, egyik napról a másikra rosszabbodott állapota és december 14-én este elvittük gyermekorvoshoz vizsgálatra. Az orvosban bízva, szakértelmére támaszkodva úgy gondoltuk, hogy tudja kötelességét. De tévedtünk, mint ez később bebizonyosodott. Ugyanis csak gyógyszert írt fel kislányunknak, nem utalta be kórházba. Mi laikus emberként úgy gondoltuk, hogy neki ezt meg kellett volna tennie. Kislányunknak hörghurutja volt. Fulladásos tünetekkel vittük el az orvoshoz. Gégéje duzzadt volt, levegőt nehezen tudott venni. Az orvos szerint a gyógyszereknek elegendőnek kellett volna lenniük, hogy panaszai megszűnjenek. Ezért amit felírt gyógyszereket, aznap este, 14-én beadtuk gyermekünknek. Gyermekünk úgy tűnt, hogy jó kedvű, vidám és jó étvágyú volt aznap este. Másnap reggel gyermekünket 2 órára egy barátunkra bíztuk, mert aznap feleségemmel ügyeinket intéztük munkánkhoz. De távollétünkben komplikáció lépett fel gyermekünknél, ezért barátunk azonnal kihívta a mentőket. Felhívott bennünket telefonon, hogy baj van. Ezért én mint apa, előbb értem haza és láttam messziről, ahogy közeledtünk a házunkhoz, hogy két mentő áll a házunk előtt. Igyekeztem 4. emeleti lakásunkhoz, és ahogy beértem, a szobában láttam, hogy a 2 éves Salome ott fekszik a földön mozdulatlan és orvosok, ápolók veszik körül és rajta újraélesztési műszerek és infúzió volt. Az orvostól kérdeztem, hogy mi a baj, de nem válaszolt rögtön. Ezért vártunk. Közben feleségem is hazaért és mi, mint Istenfélő család, egyet tehettünk, imádkoztunk az élő Istenünkhöz, hogy gyógyítsa meg a kislányunkat. Aztán eltelt közel három óra és közölte az orvos, hogy sajnos kislányunk elhunyt. Mint egy villámcsapás ért bennünket a döbbenetes hír. Hirtelen nem találtunk magunkra, csak sírtunk napokon át. Nem gondoltuk, hogy december 6-án, amikor ünnepeltük a születésnapját, hogy gyermekünk december 15-én elköltözik e földi életből. Most is szívünkben él. Nagyon szerettük és szeretni fogjuk, mert érző szíve volt, szeretetet adott, feltétel nélküli szeretetet, örömet és kedvességet adott számunkra. Vigasztalást a nehéz időszakban. Nagy volt a fájdalmunk, de azóta már az évek elteltek és a sebek lassan begyógyulnak. Mi szülők úgy gondoltuk, hogy emlékére alapítjuk meg a SALOME ÉRZŐSZÍV ALAPÍTVÁNY-t. Ezért arra törekszünk, hogy Beliczay Andrással, az alapítvány képviselőjével és Görög Andrea kuratóriumi taggal együtt segíthessünk a rászoruló embereknek, a szegényeknek, az elesett embereknek, a beteg gyerekeknek, a hátrányos helyzetű fiataloknak. Alapítványunk szociálisan érzékeny családok irányában, illetve beteg és lelki beteg emberek irányában. A célja az Alapítványnak, hogy érző szívű emberek maradjunk, ahogy a kis Salome bemutatta számunkra, hogy szeretetet adott és mi is szeretetet akarunk adni az emberek számára. Mi nem a saját érdekünket szeretnénk előtérbe helyezni, mi azért vagyunk, hogy segítsünk a ténylegesen rászoruló embereken. Segíteni szeretnénk munka elhelyezkedésben, az oktatásban, lelki tanácsadásban, ruha és élelmiszer adományozásban és anyagi támogatásokban a rászorult embereknek.

Ezért kérjük Önt, hogy legyen érző szíve Önnek is, segítsen, hogy segíthessünk.

Ha vállalkozó, vagy magánszemély, és támogatja alapítványunkat legalább három alkalommal, és bármivel hozzájárul alapítványunk működéséhez, kiemelten kezeljük támogatóinkat, ezért rendezvényeinken a cége logóját feltüntetjük. Elismerő oklevéllel és ajándékokkal jutalmazzuk meg támogatóinkat. Köszönjük. Bármi segítség nyújtását, adakozását szívesen fogadjuk.

Küldhet anyagi támogatást alapítványunknak folyószámla számunkra. HUF: 11600006-00000000-24778516

Köszönjük, hogy adója 1%-val támogatja alapítványunkat. Adószám: 19550194-1-42

Elérhetnek bennünket telefonszámainkon, e-mail címünkön:
Székhely: Salome Érzőszív Alapítvány 1105 Budapest, Kápolna u. 15. IV/18. Forduljanak bátran bizalommal kérdéseikkel hozzánk!
Ügyfélfogadás: 1104 Budapest, Száraz utca 36. Hétfőn 13-14, pénteken 10-11 óráig. Kérjük érkezését jelezze előre a +3670-569-8423-as telefonszámon.
2013. december, Éden bolt karácsonyi csomag adományozása
2013. december, óra ajándékozás
az ASTRON Óra jóvoltából
2013. Mikulás ünnepség
2013. december, élelem osztás
2013. november, élelem gyűjtés
Élelmiszer gyűjtés, osztás
Bethesda kórház, játék
2012. karácsonyi élelem osztás
A Heim Pál Gyerekkórházban
2011. augusztus, élelem osztás
2011. április, joghurt osztás
2011. élelem osztás
2010. december, élelem osztás
Környezet tanulmányozás
Ruha és élelem osztás
Alapító okirat
Bírósági végzés
Közhasznúsági jelentések

Tisztelettel:
Gürtler Tibor, elnök (+3670-770-8042)
Ferencné Budai Diána, képviselo (+3620-911-3851)
Bajó Sándor, kuratóriumi tag (+3620-411-2393)
Beliczay András, kuratóriumi tag

Kispalánta gyermekfelügyelet

Elkészült az első albumunk CD formában(
első borító, hátsó borító).
Megvásárolható az alapítvány elérhetőségein keresztül.
Szeretettel ajánljuk mindenkinek!
A CD megvásárlásával alapítványunkat támogatja.

Az ára 1600 Ft.

Folyamatosan tájékoztatni fogjuk a tisztelt Érdeklődőket hang- és képanyagokkal a tevékenységeinkről.
Köszönjük a látogatást!

A Salome Érzőszív Alapítványt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.
www.elelmiszerbank.hu
2013. november 22-23-án a Magyar Élelmiszer Bank és a Cib Bank fő támogatásával élelmet gyűjtött az alapítványunk.
Köszönjük!

Támogatónk a MPE Szent Lélek Gyülekezete